Us donem la benvinguda a la pàgina web de
l’Eixample Decideix.

L’Eixample Decideix és la plataforma ciutadana que promou i organitza, al districte de l’Eixample de la ciutat de Barcelona, la consulta que se celebrarà el 10 d'abril de 2011, on es preguntarà als seus veïns i veïnes si estan d'acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de Dret independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea, tal i com ja ha passat a diverses poblacions del país.

Xerrada amb l'escriptor Matthew Tree

. dimarts, 1 de març del 2011

El proper dimecres dia 2 de març a les 19:00h  a l'Escola Industrial, dins el marc de les jornades culturals de l'Escola i en col·laboració amb la Delegació d'Estudiants de l'Escola Industrial, l'Eixample Decideix organitza la presentació del darrer llibre de Matthew Tree Com explicar aquest país als estrangers.

L'acte consistirà en una xerrada informativa sobre la Consulta de Barcelona del proper dia 10 d'abril i la presentació de l'esmentat llibre pel seu propi autor, el Matthew Tree.

Durant més d'una dècada Matthew Tree ha publicat articles sobre Catalunya. Des d'un primer text sobre la literatura catalana al diari londinenc The Times fins a nombroses denúncies d'exemples específics d'ocultació internacional de Catalunya (la majoria publicades a la revista Catalonia Today), passant per una conferència impactant donada a la London School of Economics, Tree ha intentat explicar aquest racó complex d'Europa als de fora.En aquesta selecció curosa de textos farcits d'anècdotes, vivències i fets actuals i històrics, s'hi entreveu una indignació creixent davant la ignorància que regna a l'estranger pel que fa a un país que l'autor considera objectivament fascinant. Uns articles de vegades hilarants, de vegades xocants i sempre captivadors que repassen la situació cada cop més anòmala de Catalunya en tots els àmbits, sobretot durant els últims anys.