Us donem la benvinguda a la pàgina web de
l’Eixample Decideix.

L’Eixample Decideix és la plataforma ciutadana que promou i organitza, al districte de l’Eixample de la ciutat de Barcelona, la consulta que se celebrarà el 10 d'abril de 2011, on es preguntarà als seus veïns i veïnes si estan d'acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de Dret independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea, tal i com ja ha passat a diverses poblacions del país.

ÈXIT DE RECOLLIDA DE VOT A LA DRETA I ESQUERRA DE L’EIXAMPLE

. dilluns, 21 de març del 2011


La jornada intensiva de recollida de vot anticipat de dissabte passat a aquests dos barris ha estat un èxit, amb un total de 34 taules que han mobilitzat més de 100 voluntaris que també han vingut dels altres barris del districte: Sagrada Família, Fort Pienc i Sant Antoni. La població dels dos barris és de gairebé 150.00 habitants.

El bon temps va afavorir que molta gent sortís al carrer. A primera hora hi havia força quietud, però a mesura que avançava el matí les famílies sortien i s’animaven a votar. Molta gent ja havia votat amb anterioritat, però van aprofitar la presència de les parades per aconseguir banderoles, xapes i altres productes de marxandatge.

A primera hora el grup de grallers Grinsen va sortir de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample i va fer un recorregut per diverses parades, animant l’ambient al seu pas; i el flabiolaire Quim Boix va fer un recorregut per diverses parades de l’Esquerra de l’Eixample. A la tarda hi va haver sardanes, amb la colla sardanista Maig, i també xocolatada a la parada de l’Avinguda Roma amb Casanova.

A darrera hora una colla de timbalers de Gràcia van animar la parada de la Plaça Catalunya, tot revolucionat l’ambient. “Quin plaer, recollir tants de vots, al so dels timbals! La guardiola no parava d’omplir-se, i ha estat tot un èxit en venda de xapes!” ens diu l’Arnau, un voluntari. Cal destacar la bona acollida que la campanya té en la majoria de la ciutadania, i la bona predisposició de la gent a votar.

Aquesta jornada era un repte per a l’organització del districte, i ha representat un èxit per la gran mobilització de voluntaris i recursos. De fet, ha suposat la prova de foc abans del 10 d’abril, ja que la dimensió d’una jornada com aquesta ha constatat el nivell d’esforç i de treball de voluntaris que requerirà el dia de la consulta.

Des de l’organització volem agrair, una vegada més, l’esforç i la col·laboració de tots els voluntaris i entitats que fan possible un fenomen tant extraordinari com aquesta consulta, exemple de civisme i democràcia. Gràcies a tots!
Podeu veure l’àlbum de fotografies en aquest enllaç , i el vídeo de la jornada aquí.