Us donem la benvinguda a la pàgina web de
l’Eixample Decideix.

L’Eixample Decideix és la plataforma ciutadana que promou i organitza, al districte de l’Eixample de la ciutat de Barcelona, la consulta que se celebrarà el 10 d'abril de 2011, on es preguntarà als seus veïns i veïnes si estan d'acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de Dret independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea, tal i com ja ha passat a diverses poblacions del país.

El Departament de Governació amb la Consulta de Barcelona

. dijous, 14 d’octubre del 2010

El conseller Jordi Ausàs s'ha reunit avui amb els promotors de la plataforma Barcelona Decideix · El PSC s'hi oposa.
El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, s'ha reunit amb els representants de la plataforma Barcelona Decideix, Joan Lafarga, Xavier Martínez i Alfred Bosch, i s'ha compromès a contribuir en tot allò que sigui possible per al funcionament de la consulta prevista per al 10 d’abril de 2011 a Barcelona. La col·laboració consistirà en la cessió d'urnes de votació per a la celebració de la consulta i l'assessorament per part dels experts en organització electoral per garantir el correcte funcionament del dispositiu.

'És el que més s'acosta a un assaig general d’un referèndum institucional a tot el país, entra en plena sintonia amb l’esperit de la Llei de consultes per via de referèndum aprovada aquesta legislatura i és bo que es faci en les millors condicions, amb totes les garanties possibles', ha justificat el conseller Ausàs.
El Departament de Governació i Administracions Públiques ha posat a disposició de l'organització l'Àrea de Processos Electorals per al desenvolupament correcte de la consulta.
Els responsables de la plataforma han recordat que aquesta consulta sobre la independència de Catalunya culminarà un cicle de més d’un any de consultes celebrades arreu de Catalunya. I que la crida de Barcelona serà la darrera i la més important, en termes de cens electoral, de les que s’han fet fins ara.

El PSC, en contra de la col·laboració

Abans de la reunió del conseller amb la plataforma Barcelona Decideix, la número dos de la llista per Barcelona del PSC i consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha rebutjat que les administracions públiques col·laborin en consultes com la que es preveu fer a Barcelona el pròxim 10 de juliol.

'Ja saben que aquest tipus de consultes s'han fet arreu de Catalunya i no s'han fet amb el suport de l'estructura de l'administració', ha dit, 'no ho serà tampoc a Barcelona'. Tura ha dit que han observat el procés de consultes 'amb respecte' i ha recordat que 'són un simulacre que no tenen validesa legal'.

Notícia i fotografia publicada a Vilaweb