Us donem la benvinguda a la pàgina web de
l’Eixample Decideix.

L’Eixample Decideix és la plataforma ciutadana que promou i organitza, al districte de l’Eixample de la ciutat de Barcelona, la consulta que se celebrarà el 10 d'abril de 2011, on es preguntarà als seus veïns i veïnes si estan d'acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de Dret independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea, tal i com ja ha passat a diverses poblacions del país.

Presentació a l'assemblea de Barcelona Decideix

. dilluns, 22 de març del 2010

El passat dissabte 20 de març els districtes van presentar la feina realitzada a l'assemblea de Barcelona Decideix. Aquesta va ser la presentació de l'Eixample Decideix:

Activitat realitzada
La comissió promotora de l’Eixample Decideix s’ha reunit formalment quatre vegades en plenari d’Assemblea Provisional des del 23 de gener de 2010 (data de la 1a Assemblea de Barcelona Decideix). L’assistència mitjana a aquestes assemblees ha estat d’unes cinquanta persones. De cada assemblea es redacta una acta amb els principals temes tractats i acords assolits, que s’aprova en la següent reunió. Addicionalment s’han fet diverses reunions obertes per a definir els primers grups impulsors del moviment als diferents barris (per tal d’assegurar una cobertura de participació suficient a tot el territori), així com també per a configurar provisionalment els diferents equips de treball per àrees a nivell de districte.

On som del procés organitzatiu
En aquests moments:

1) A la nostra base de dades hi ha inscrites formalment 104 persones: 44 que representen diverses associacions del districte i 60 que hi participen com a voluntaris.

2) Estan funcionant autònomament grups d’extensió en tots els barris (Esquerra de l’Eixample, Sant Antoni, Dreta de l’Eixample, Sagrada Família i Fort Pienc), amb dinàmiques pròpies i extensió i mobilització desiguals. Per exemple, Sagrada Família va endavant i a Fort Pienc ens està costant més. Una bona notícia: la Coordinadora d’AV de l’Eixample ha decidit formalment cedir els locals de les cinc associacions de veïns del
districte per al dia en què es fixi la consulta sobre la independència.

3) També estan constituïts provisionalment els grups de treball d’Extensió, Comunicació, Recursos i Campanyes, amb una desena de persones treballant en cada equip. L’Assemblea Provisional ha decidit deixar per a més endavant la constitució d’un primer equip d’Administració Electoral (si s’escau).

4) Disposem d’una base de dades organitzada amb les principals dades dels 104 inscrits i d’una adreça electrònica per a les comunicacions formals: eixampledecideix@gmail.com

5) Al Facebook ens trobareu com a l’Eixample Decideix. Des d’aquesta setmana, també tenim un bloc a la xarxa (que utilitzem com a web) per a donar-nos a conèixer, explicar formalment el que anem fent, i ampliar el moviment:
http://leixampledecideix.blogspot.com/

6) Estem començant a dissenyar campanyes dirigides als mercats, als botiguers, als instituts, i perfilant un acte de presentació de l’Eixample Decideix als presidents de totes les associacions del districte. També pensem que per Sant Jordi cal fer la màxima mobilització si disposem de material.

7) Hem fet un primer pressupost, molt provisional, i de moment necessitem uns 92.000 €. També tenim diferents idees en relació amb la recaptació de diners a nivell de districte (botigues amb distintiu de col·—laborador, aportacions dels voluntaris, emissió de rebuts per a donacions individuals de diferents imports, venda de samarretes, etc.).