Us donem la benvinguda a la pàgina web de
l’Eixample Decideix.

L’Eixample Decideix és la plataforma ciutadana que promou i organitza, al districte de l’Eixample de la ciutat de Barcelona, la consulta que se celebrarà el 10 d'abril de 2011, on es preguntarà als seus veïns i veïnes si estan d'acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de Dret independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea, tal i com ja ha passat a diverses poblacions del país.

20'2% de participació a la Barceloneta

. dimarts, 14 de desembre del 2010

"Esperançador i alliçonador, però no extrapolable», així és com va valorar Alfred Bosch, coordinador de comunicació de Barcelona Decideix, el resultat de l'estrena del vot anticipat a la Barceloneta, en què ha votat un 20,2% dels veïns.

Barcelona Decideix va arrencar amb molt bon peu. Diumene a l’estrena del vot anticipat al barri de la Barceloneta, hi van votar un 20,2% dels veïns. La participació a les 12h del migdia ascendia a un 8%, i la resta es va anant acumulant fins a les 20h del vespre, quan van tancar les urnes.

La prova pilot de la Barceloneta va ser possible gràcies a la col·laboració interessada de 325 voluntaris, en bona part veïns de la Barceloneta, que van tenir cura en tot moment de les taules de vot. També hi van acudir voluntaris de Barcelona Decideix, vinguts de tots els districtes de la ciutat.

El coordinador d’administració electoral de Barcelona Decideix, Eduard de Càceres, va oferir les xifres del recompte. Segons va explicar, al llarg del dia havien votat un total de 3.607 ciutadans, dels quals 1.586 no estaven censats a la Barceloneta. Sobre el cens d’electors de la Barceloneta (10.002), els 2.021 vots corresponen a un 20,2% quasi exacte.

El coordinador de La Barceloneta Decideix, Sergi Riera, va agraïr la feina feta pels veïns del barri i pels voluntaris de tota la ciutat que van aconseguir, amb el seu esforç i professionalitat, transformar aquesta cita en un èxit remarcable.

Des de l'Eixample Decideix volem expressar públicament el nostre agraïment a tots els voluntaris que diumenge vau arribar-vos a la Barceloneta per col·laborar-hi.

Foto: detall de la parada de l'Eixample Decideix on es van recollir 286 vots (foto de Jordi Domènech)