Us donem la benvinguda a la pàgina web de
l’Eixample Decideix.

L’Eixample Decideix és la plataforma ciutadana que promou i organitza, al districte de l’Eixample de la ciutat de Barcelona, la consulta que se celebrarà el 10 d'abril de 2011, on es preguntarà als seus veïns i veïnes si estan d'acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de Dret independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea, tal i com ja ha passat a diverses poblacions del país.

La Barceloneta arrenca amb la consulta el 12 de desembre

. diumenge, 14 de novembre del 2010

La recollida de vot anticipat de la Consulta sobre la Independència començarà el 12 de desembre a la Barceloneta. Així ho han explicat avui els veïns d’aquest barri implicats en la consulta en una roda de premsa que va tenir lloc a la parròquia de Sant Miquel de la Barceloneta.


Mossèn Pau Caldés, rector de la parròquia i persona molt coneguda al barri per la seva lluita antifranquista, va donar la benvinguda i va explicar que ell sempre havia obert les portes a tota mena de col·lectius i que Barcelona Decideix no en serà pas l’excepció. A continuació, Alfons Cànovas i Vicenç Sousa, barcelonetins de soca-rel també molt populars al barri, van explicar el seu suport a la consulta i van fer una crida a la participació.

Per la seva banda, Sergi Riera, coordinador de la Barceloneta Decideix, va agrair la confiança que havia dipositat Barcelona Decideix en la gent del seu barri per «obrir el foc», de la qual cosa se senten molt orgullosos, però va demanar també treballar conjuntament amb la resta de la ciutat perquè l’inici del vot anticipat sigui un èxit. Per això, va explicar que el 12D es preveu mobilitzar uns 200 voluntaris de tots els districtes i establir nombrosos punts de vot, perquè els barcelonetins —però també qualsevol veí de Barcelona que ho vulgui— s’estrenin amb el vot anticipat.

Tot seguit, Eduard Thió i Alfred Bosch, coordinadors de Ciutat Vella Decideix i de Barcelona Decideix, respectivament, van explicar que s’havia triat la Barceloneta perquè «la gent és la clau», i a la Barceloneta la gent està engrescada i s’ha implicat molt activament en l’organització del 12D, fins al punt que són els protagonistes principals de l’operació. A la Barceloneta, amb un teixit associatiu i una tradició veïnal potents, la connexió entre els organitzadors de la consulta i els residents serà molt fàcil.

Així mateix, la Barceloneta també és el barri ideal per a la prova pilot perquè és prou petit, cosa que permet fer un desplegament molt important, en termes relatius, i a un cost raonable i en poc temps. Alhora, per la composició social i cultural que té, no pot ser considerat un «barri fàcil» per assolir una gran participació, però tampoc un barri molt complicat. El nom mateix de la Barceloneta fa que resulti gairebé natural fer una petita consulta abans d’abordar Barcelona en gros.

A partir del 13 de desembre, el vot anticipat s’estendrà a tots els districtes barcelonins fins al 10 d’abril.

Font: Barcelona Decideix