Us donem la benvinguda a la pàgina web de
l’Eixample Decideix.

L’Eixample Decideix és la plataforma ciutadana que promou i organitza, al districte de l’Eixample de la ciutat de Barcelona, la consulta que se celebrarà el 10 d'abril de 2011, on es preguntarà als seus veïns i veïnes si estan d'acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de Dret independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea, tal i com ja ha passat a diverses poblacions del país.

L'Ajuntament de Barcelona prohibeix desplegar una pancarta de Barcelona Decideix

. dilluns, 4 d’octubre del 2010

El passat divendres dia 1 d’octubre a les 20:20 del vespre, just després d’haver-se pronunciat el pregó que donava el tret de sortida a la Festa Major del barri de l’Esquerra de l’Eixample, voluntaris de l’Eixample Decideix d’aquest barri tenien previst desplegar una pancarta des d’un immoble proper.

Durant els preparatius per tal de portar a terme l’acció, diversos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van personar-s’hi i van demanar informació sobre l’acció que es volia portar a terme així com el contingut de la pancarta.

Els voluntaris de l’Eixample van explicar als agents de la Guàrdia Urbana les seves intencions i que tenien el permís del veí, el balcó del qual, s’havia de desplegar la pancarta. Malgrat aquesta circumstància els agents van ordenar als voluntaris que s’abstinguessin de desplegar la pancarta sota l’amenaça de multar als voluntaris i al veí col•laborador.

Des de l’Eixample Decideix condemnem enèrgicament aquest fet i lamentem la poca consideració de l’Ajuntament per una iniciativa democràtica i participativa com són les consultes per la Independència que ja s’han portat a terme en més de 500 municipis de Catalunya i que a Barcelona se celebrarà el dia 10 d’abril del 2011.